Kylpyhuoneen laattasaumoihin ja vessan hanaan pinttyneet kalkkisaostumat ovat kaikille tuttu näky. Kalkkisaostumia syntyy nopeasti etenkin sellaisilla asuinalueilla, joissa vesijohtovesi on hyvin kalkkipitoista.

Pieni mutta säännöllinen vaivannäkö kalkinpoiston eteen kannattaa, sillä kalkki irtoaa helpoiten silloin, kun sen poistaa tuoreeltaan. Lisäksi voit ehkäistä kalkkikertymiä kylpyhuoneen nanopinnoitteella. Jos pahoja kalkkisaostumia on kuitenkin ehtinyt jo syntyä, saattaa ammattilaisen kutsuminen paikalle olla paras vaihtoehto.

 

Tehokkain ase taistelussa kalkkia vastaan: säännöllinen siivous

Helpoimmalla selviät, kun poistat kalkin kylpyhuoneesta viikon tai parin välein. Sopiva puhdistusväli riippuu veden kalkkipitoisuudesta ja siitä, kuinka kovassa käytössä kylpyhuone on. Lisäksi lattia kannattaa kuivata kuivauslastalla aina suihkun jälkeen. Kalkkikertymiä ei voi täysin estää ahkerallakaan lastaamisella, mutta pienennät kuitenkin siivouksen tarvetta merkittävästi.

Jos asut alueella, jonka vesijohtovesi on hyvin kalkkipitoista, voi kylpyhuone saada jo viikossa tukevan kalkkipinnoitteen. Tällaisilla alueilla kylyphuoneen viikoittainen puhdistus kalkista on käytännössä välttämätöntä. Suihkupäihin ja hanoihin on saatavilla kalkinsuodattimia – tällaiseen investointia kannattaa harkita runsaskalkkisen vesijohtoveden alueilla.

 

Kylpyhuoneen laattojen pinnoitus kannattaa

Kalkki tarttuu huomattavasti nihkeämmin sellaiseen laattaan, jossa on nanopinnoite. Uusi kylpyhuone kannattaa aina nanopinnoittaa – näin säästät siivoamiseen kuluvaa aikaa ja vaivaa. Jos olet valinnut kylpyhuoneeseen tumman laatoituksen, on nanopinnoitus erityisen tärkeä: tummassa laatassa kalkkisaostuma näkyy paljon selkeämmin kuin vaaleassa pinnassa.

Myös mattalaatat ja luonnonkivilaatat kannattaa pinnoittaa. Etenkin luonnonkivilaatat suorastaan imevät kalkkia itseensä, jos niitä ei ole pinnoitettu, ja niistä kalkkisaostumien irrottaminen saattaa pahimmillaan olla mahdotonta. Luonnonkivilaatat kannattaakin pinnoittaa heti asennuksen jälkeen ja uusia pinnoitus tarpeen mukaan.

Oletko jo jynssännyt kalkkitahraisen kylpyhuoneen ja päättänyt, että ei tätä enää koskaan? Hyviä uutisia: kun ammattilainen on puhdistanut kylpyhuoneen kalkista, voidaan lattiaan ja seiniin laittaa nanopinnoite. Jos pinnoitus jäi siis tekemättä silloin, kun laattapinnat olivat uudet, ei pinnoitteen asennus ole vieläkään liian myöhäistä.

 

Kalkin poisto kotikonstein

Pienet kalkkisauostumat saat irti, kun käytössä on oikeat aineet. Voit kokeilla esimerkiksi sitruunamehua tai kaupan kalkinpoistoaineita. Myös etikkaa voi käyttää kalkinpoistoon, jos kestät sen hajua. Muistathan noudattaa kalkinpoistoaineiden käyttöohjeita! Kalkinpoistoaineet ovat hyvin happamia, ja jos ne pääsevät imeytymään laattojen saumoihin, alkavat saumat kulua. Siksi on tärkeää neutralisoida pinta puhdistuksen jälkeen pullon ohjeen mukaan.

Kalkinpoistoaineen on hyvä antaa vaikuttaa jonkin aikaa ennen kuin alat jynssätä kalkkia irti harjalla tai sienellä. Ethän kuitenkaan päästä ainetta kuivumaan lattiaan tai seiniin – kuivuminen on nimittäin merkki siitä, että aine on imeytynyt saumauslaastiin. Sama ohje pätee sitruunamehuun ja etikkaan.

 

Sitkeimmätkin saostumat saadaan irti ammattikäyttöön tarkoitetuilla kalkinpoistoaineilla

Jos kalkki ei kotikonstein irtoa, ei peli ole menetetty. Asiansa osaava yritys saa sitkeimmätkin kalkkikertymät irti ja tekee kylpyhuoneesta parhaimmillaan kuin uuden. Ammattilaisilla on kalkin poistoon vuosien saatossa kertynyt kokemus, alan parhaimmat aineet sekä oikeat työkalut käytössään, joilloin sitkeätkin saostumat lähtevät liikkeelle.

Kun kutsut meidät käymään, poistamme kylpyhuoneesta kerralla kalkit ja muut liat. Tarvittaessa saat kylpyhuoneeseen samalla nanopinnoitteen. Lue lisää puhdistuspalvelustamme!