MILLOIN SILIKONISAUMOJEN POISTO ON TARPEEN?

Kylpyhuoneen silikonisaumojen poisto tulee ajankohtaiseksi ennemmin tai myöhemmin. Tyypillisesti kylpyhuoneen silikonisaumat kestävät noin 3–10 vuotta. Saumojen kestoon vaikuttaa ennen kaikkea se, kuinka laadukasta silikonia saumauksiin on käytetty ja kuinka huolellisesti saumaukset on tehty. Myös kylpyhuoneen käyttömäärällä on oma roolinsa: mitä tiheämmin kylpyhuonetta käytetään, sitä nopeammin silikonisaumojen vaihto tulee ajankohtaiseksi.

MIKROBIKASVUSTO LEVIÄÄ NOPEASTI SILIKONEISTA LAATTASAUMOIHIN

Silikonien poistamisen tarve herää yleensä silloin, kun asukkaat huomaavat silikonisaumoissa lialta näyttävää mikrobikasvustoa eli hometta. Kun bongaat saumoissa mikrobikasvustoa, kannattaa silikonien poisto ja uusiminen ottaa agendalle melko nopeasti, jotta kasvusto ei ehdi tunkeutua syvemmälle silikoniin ja levitä laattojen saumoihin. Jos mikrobikasvusto on päässyt syvemmälle silikoniin, on silikoni poistettava huolellisesti kokonaan. Ainoastaan silloin, kun home ei ole päässyt syvemmälle silikoniin, voi silikonin pintakerroksen poistaminen riittää.

SILIKONIN KUIVUMINEN VOI AIHEUTTAA KOPOLAATTOJA

Toinen yleinen syy silikonisaumojen poistolle ja uusimiselle on se, että silikonisauma kuivuu ja rapistuu iän myötä. Kuivahtanut silikoni voi päästää vettä vesieristeen ja laatan väliin, mikä kuluttaa saneerauslaastia. Näin alkaa syntyä kopolaattoja, jotka saattavat ennen pitkää irrota kokonaan kiinnityslaastista. Kuivahtaneet saumat kannattaa uusia nopeasti – jos kopolaattoja ehtii syntyä, on kyseessä jo suuritöisempi ja hintavampi projekti.

SILIKONIN POISTO JA SAUMOJEN UUSIMINEN ITSE

Silikoni on poistettava saumoista juuri tähän työhön tarkoitetulla silikoninpoistotyökalulla, jollaisia myydään rautakaupoissa. Markkinoilla on myös silikoninpoistoaineita, joita kannattaa käyttää lähinnä silikonin poiston viimeistelyyn. Aineet eivät juuri tehoa suurempiin silikonimääriin, joten suurin osa silikonista tulee irrottaa käsipelillä.

VÄLTÄ TERÄVIÄ TYÖVÄLINEITÄ

Silikonin poistossa on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että kylpyhuoneen vesieriste ei mene rikki. Siksi silikonin poistoon ei missään nimessä saa käyttää mattoveistä, puukkoa tai muitakaan teräviä välineitä, sillä tällaisilla työkaluilla vesieriste rikkoutuu herkästi.

Jos vesieriste menee rikki, on edessä suurempi työmaa: seinästä puretaan vähintään alimmainen alimmaiset laatat ja lattiasta seinää lähinnä oleva laattarivi, minkä jälkeen vanhan vesieristeen päälle levitetään 3-4 cm leveydeltä uutta vesieristettä ja peitetään vesieristeeseen syntyneet reiät. Joissain tapauksissa laattoja on irrotettava vesieristeen korjausta varten enemmänkin. Älä siis pilaa ehjää vesieristettä, vaan osta silikoninpoistotyökalu.

PUHDISTA LAATAT JA SAUMAT TARKASTI ENNEN SAUMAUSTA

Kun silikoni on poistettu, on laattasaumat puhdistettava huolellisesti. Uusi silikoni tarttuu vain puhtaaseen pintaan. Jos uuden silikonin alle jää mikrobikasvuston tartuttamaa silikonia, rasvaa, saippuaa, kalkkia tai muuta likaa, pääset jälleen uusimaan silikonisaumoja vuoden tai parin kuluttua.

SILIKONISAUMOJEN VAIHTO ONNISTUU, KUN VALITSET OIKEAT VÄLINEET JA OLET HUOLELLINEN

Silikonin poistossa ja saumojen tekemisessä on omat riskinsä ja haasteensa. Tämä ei tarkoita, etteikö saumoja voisi uusia itsekin. Huolellisella työotteella ja oikeilla työvälineillä se onnistuu kyllä. Tärkeintä on, ettet riko vesieristettä ja että puhdistat laatat ja saumat ennen uuden silikonin laittoa perinpohjaisesti oikeilla aineilla.

KUN ANNAT SAUMOJEN VAIHDON AMMATTILAISEN TEHTÄVÄKSI, SÄÄSTÄT AIKAA JA SAAT KESTÄVÄN LOPPUTULOKSEN

Jos kuitenkin haluat säästää aikaasi ja hermojasi, voi olla hyvä idea harkita ammattilaisen palkkaamista. Me varmistamme, että kylpyhuoneesi vesieriste pysyy ehjänä silikonin poistossa. Puhdistamme pinnat ennen uusien saumojen tekoa alan tehokkaimmilla puhdistusaineilla, ja käytämme saumaukseen markkinoiden laadukkainta silikonia. Näin uusista saumoista saadaan kestävät ja siistit. Annamme työlle kahden vuoden takuun.

Kun työn tekee ammattilainen, saat varmuuden siitä, että uudet silikonisaumat ovat laadukkaat ja kestävät, eikä riskiä vesieristeen rikkoutumisesta ole. Lisäksi voit käyttää kalliin vapaa-aikasi miellyttävämpiin asioihin kuin kylpyhuoneen lattialla kontaten.

Lue lisää silikonisaumojen vaihtopalvelusta!