Silikonisaumojen vaihto

Sivulta löydät tietoa palvelusta sekä referenssikuvia tehdyistä töistä.

Silikonisaumojen vaihto -palvelu lyhyesti

Silikonisaumojen uusiminen kannattaa. Käytöstä riippuen, suositeltu vaihtoväli silikonisaumoille on 3-5 vuotta. Saumauksen tehtävänä on toimia rakenteiden liikuntasaumana. Iän myötä silikonisaumat kuitenkin hapertuvat ja kuivuvat ja alkavat päästää vettä hiljalleen laatoituksen ja vesieristyksen väliin. 

Poistamme saumat juuri niihin tarkoitetuilla työkaluilla ja aineilla, jotta saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen vanhan silikonin poistolle. Silikonin poistotyökaluissamme on 90 asteen kulma, joten sen ja muiden työkalujemme avulla varmistamme, että saamme tehtyä silikonin poiston vahingoittamatta vesieristystä, laattoja tai laattasaumoja. Silikonisaumauksessa käytämme vain markkinoiden parhaimpia ja pitkäikäisimpiä silikonisaumamassoja. Näin varmistamme, että silikonisaumojen uusimisen hyöty on asiakkaallemme mahdollisimmat suuri.

Eniten teemme kylpyhuonehuoltoja, joissa silikonisaumojen uusimisen yhteydessä tehdään myös monivaihepuhdistus, tarvittavien laattasaumojen vaihtoja sekä nanopinnoitus.

Voit lukea artikkeleistamme lisää silikonin poistosta.

 

T

Ennen ja jälkeen

Näet kuvat suurempina klikkaamalla niitä.

Referenssikuvat

Katso kuvat ennen ja jälkeen huoltotyön.

Referenssikuvat

Katso kuvat ennen ja jälkeen huoltotyön.

Referenssikuvat

Katso kuvat ennen ja jälkeen huoltotyön.

Asiakkaiden kokemuksia

Trustmary Reviews

Lisää arvosteluita löydät kokemuksia-sivultamme.

 

KUTSU MEIDÄT ILMAISELLE KARTOITUSKÄYNNILLE

Ilmaisella kartoituskäynnillä kerromme lisää monivaihepuhdistuksesta ja sen eri mahdollisuuksista. Käynnin aikana pystymme tarkkaan määrittämään kohteeseen vaadittavan työmäärän. Tarjous työstä lähetetään käynnin jälkeen sähköpostiin, jolloin asiakas pääsee rauhassa käymään tarjouksen läpi. Kartoituskäynti ei velvoita mihinkään ja on täysin maksuton.


Silikonisaumojen vaihto tarkemmin

 

Silikonit keräävät vuosien aikana paljon likaa mm. pölystä, ihmisen ihosoluista, saippuoista ja muista suihkussa käytettävistä aineista. Perusteellisen kylpyhuoneen pesun kanssa, silikonien uusiminen on suurin kylpyhuoneen ilmeeseen vaikuttava tekijä. Yleisin lian ja mahdollisen homeen poisto silikonisaumoista antaa kylpyhuoneen ilmeelle ison parannuksen.

Silikonien peseminen puhtaaksi kylpyhuoneesta on kuitenkin hankalaa ja sillä ei saavuteta pitkää hyötyä, varsinkin, jos saumassa on hometta (mustat pilkut). Hyödyn jääminen lyhyeksi johtuu siitä, että silikonisauman vanhetessa, siinä olevat homeenestoaineet alkavat hiljalleen haihtua pois. Tästä syytä home alkaa muodostua uudelleen silikonin pintaan, vaikka kylpyhuoneen pesu olisikin suoritettu huolellisesti. Silikonien vanheneminen aiheuttaa silikoneille myös kuivumista ja siitä seuraavaa silikonisauman irtoamista. Tällöin vesi alkaa hiljalleen pääsemään vesieristyksen ja laattojen väliin. Liiallinen vesi laatan ja eristeen välissä hidastaa kylpyhuoneen kuivumista, joka altistaa mikrobikasvustolle. Vesi myös kuluttaa laattojen kiinnitykseen käytettävää saneerauslaastia. Usein onkin sekä helpompaa että tuloksen kannalta parempi, kaikkien silikonisaumojen uusiminen 3-5 vuoden välein.

 

Silikonin poistoon käytettävät työkalut

Kylpyhuoneen silikonisaumojen poistoon löytyy useita poistotyökaluja. Tärkeintä silikonin poistoon käytettävässä työkalussa kuitenkin on, että se ei ole esimerkiksi veitsi eikä puukko, vaan juuri silikonin poistoon tarkoitettu poistotyökalu. Silikonisaumojen poistotyökalussa tulee olla 90 asteen terä, jotta silikonin poisto onnistuu turvallisesti, ilman riskiä vesieristeen rikkomisesta.

Mekaanisten silikonin poistotyökalujen lisäksi, käytämme usein myös silikonin poistoainetta. Silikonin poistoaine helpottaa siistin jäljen saamista silikonisaumojen uusimisessa.

Vääriä työkaluja käyttämällä voi vahingoittaa vesieristettä, laattoja ja laattasaumoja.

 

Silikonin poistoon vaikuttavat tekijät

Moni asia vaikuttaa silikonisauman poistoon ja sitä kautta työn haastavuuteen ja aikaan, joka työhön kuluu.

Ensimmäinen silikonin poistoon vaikuttava tekijä on laatan pinta eli ovatko laatat sileitä vai karkeita. Karkeilta laatoilta silikonin poisto on työläämpää ja hitaampaa kuin sileiltä. Karkean laatan röpelöisen pinnan takia silikonin poistotyökalun terää ei voida käyttää täysimääräisesti, vaan iso osa silikonista joudutaan poistamaan mm. silikoninpoistoaineella.

Toinen vaikuttava tekijä on laatoituksen laatu, eli kuinka suoraan laatat on pistetty, kun kylpyhuoneen nykyiset laatat on asennettu paikalleen. Jos vierekkäisten laattojen väli porrastaa paljon, huolimattoman laatan asennuksen johdosta, on silikonin poistotyökalun kanssa oltava huomattavasti tarkempi, jotta ei vahingoita laattoja. Laatan porrastus johtaa myös siihen, että silikonin rippeitä jää enemmän poistettavaksi jälkikäteen.

Jos kylpyhuoneen laatoituksen kulmiin on jätetty iso rako silikonille, on sinne myös kylpyhuonetta tehdessä jouduttu laittamaan enemmän silikonia. Tämä tekee silikonisaumasta normaalia leveämmän, jolloin silikonin poisto ja asentaminen vievät enemmän aikaa. Usein myös leveiden silikonien kanssa on tehty huolimatonta työtä, jolloin silikonia voi joutua poistamaan muualtakin, kuin sille tarkoitetulta alueelta.

Mikäli silikonisaumoissa on hometta (mustat pilkut), on silikonin poiston kanssa oltava tarkempi. Homeen poisto silikonisaumoista on tarkkaa työtä ja avain siihen on, että kaikki vanha silikoni saadaan poistettua. Home uusiutuu helposti saumoihin, mikäli kaikkea mikrobikasvustoa ei poisteta, ja tällöin saumojen uusimisessa saavutettu hyöty häviää nopeasti.

Lopussa on vielä varmistettava, että laatat ovat puhtaat ja kuivattu huolellisesti. Kaakeleiden puhdistus ja kuivaus vaikuttavat uuden silikonin tarttuvuuteen. Jos puhdistus ei ole ollut tarpeeksi huolellinen, uusi silikoni ei saa tarpeeksi hyvää tartuntapintaa kaakeleista ja tällöin se irtoaa herkemmin laatan pinnasta. Mikäli silikoni irtoaa kaakelin pinnasta, pääsee vesi kulkeutumaan vesieristyksen ja laatan väliin.

 

Silikonin asentamiseen vaikuttavat tekijät

Silikonin laitto on yhtä tarkkaa työtä, kuin silikonin poistaminenkin. Silikonisaumauksessa on monia tekijöitä, jotka vaikuttavat kestävään, siistiin ja hyvältä näyttävään lopputulokseen.

Yksi suurimmista vaikuttavasti tekijöistä on työn tekijä ja hänen kokemus/ammattitaito silikonisaumauksesta. Tämä vaikuttaa siihen, kuinka suoraa jälkeä saumauksesta syntyy, yltääkö silikoni varmasti laatasta laattaan ja tuleeko saumauksesta siisti ja kestävä. Toinen tärkeä asia onnistumisen kannalta on valita oikea silikonisaumamassa. Valinnassa painavat eniten silikonin väri ja laatu. Värin osalta tulee miettiä, mikä sopii kylpyhuoneen yleiseen värimaailmaan ja kuinka paljon haluaa silikonin osuvan silmään nopealla vilkaisulla kylpyhuoneeseen. Laatuun taas vaikuttaa silikonin valmistaja. Silikonisaumamassojen välillä on, ikävä kyllä, suuriakin laatueroja. Valinta vaikuttaa muun muassa silikonin elastisuuden säilymiseen ja homeenestoaineiden tehokkuuteen. Heikommilla laaduilla mustia pilkkuja voi alkaa ilmestymään silikoneihin harmittavan nopeastikin.

Alkuperäisen laatoituksen laadun vaikutus jatkuu myös silikonin saumausvaiheeseen. Jos kylpyhuoneen laatoituksen raot ovat leveät, tulee myös uusi saumaus olemaan leveä. Leveän silikonisauman laitto vaatii tarkkaa ja kärsivällistä työtä. Jos työstä ei ole aiempaa kokemusta, lähtee silikonisauma helposti leviämään entisestään ja reuna voi alkaa mutkitella epäsiistin näköisesti. Ohuet silikonit on helpompi tehdä siistimmin ja nopeammin, mutta myös tässä siisti tulos vaatii kokemusta.

Koska silikoni on eri pintoihin helposti tarttuvaa, tulee saumatessa käsiä heilutella maltillisesti. Muuten pian helposti huomaa pieniä (ja tässä vaiheessa jo kuivuneita) silikonin palasia pitkin kylpyhuoneen seiniä ja lattiaa. Tästä syystä silikonisaumaus on alusta loppuun huolellista ja tarkkaa työtä, jotta siisti lopputulos saavutetaan.

Myös leveän kulman asennuksessa on oltava tarkkana (leveällä kulmalla tarkoitetaan kahden seinälaatan ja kahden lattialaatan keskelle jäävää pistettä. Se voi siis myös sijaita seinän suoralla osalla). Helposti käy niin, että silikonisaumamassaa pursottaa liikaa kulmaan, jolloin se aiheuttaa padon muodostumisen laatoituksien kulmaan. Padon muodostuminen taas estää veden siirtymisen laatan takana laajemmalle alueelle. Tämä hidastaa kosteuden kuivumista kylpyhuoneen laattojen takaa joka lisää mikrobikasvuston (homeen) riskiä. Lisäksi vesi laatan takana voi alkaa ajan saatossa tummentamaan vaaleita laattoja, koska kylpyhuoneen laatan tausta pääsee paremmin imemään vettä itseensä.

Huolimattomalla asennuksella voidaan työ jättää helposti ns. keskeneräiseksi, jolloin uuden silikonisauman siisteys ja käyttöikä voivat kärsiä. Näissä tilanteissa silikonin uusimisen hyöty jää lyhyeksi ja pian voikin olla tarve uuteen silikonisaumojen uusimiseen, milloin mistäkin syystä.

Silikonisaumojen vaihtotyöhön liittyy usein, varsinkin taloyhtiöissä, myös mahdolliset vastuut. Huolimattomalla silikonin poistolla, esimerkiksi vesieristystä epähuomiossa samalla vahingoittaen, voi aiheuttaa itselleen korvausvastuun, mikäli huoneistossa myöhemmin todetaan kosteusvaurio. Tämän takia aina suosittelemme, että jos kylpyhuoneen silikonien vaihto ei ole tuttua puuhaa, kannattaa se jättää ammattilaisen hoidettavaksi.

SILIKONISAUMOJEN VAIHDON KANSSA ENITEN KATSOTUIN PALVELU