Mikrosementti

 

Mikrosementti sopii erinomaisen tarttuvuutensa ansiosta hyvin monenlaisiin tiloihin. Erityisen suosittu se on kylpyhuoneissa ja tehosteseinissä. Mikrosementti voidaan asentaa suoraan vanhan pinnan päälle, ilman suuria purkutöitä.

Mikrosementin pinta on saumaton, joten se on helppo pitää puhtaana. Vaikka pinta muistuttaa kylmää betonia, on se jalan alla lämmin ja mukava.

Mikrosementistä lyhyesti

Mikrosementti on tyylikäs, saumaton pinnoite, joka pystytään asentamaan suoraan vanhan pinnan päälle ilman aikaa vieviä ja työläitä purkutöitä. Mikrosementin parhaita puolia ovat kestävyys, helppohoitoisuus ja uniikki ilme. Se voidaan asentaa sekä lattia- ja seinäpinnoille, kuin myös muille koville liikkumattomille pinnoille. Mikrosementti soveltuu käytettäväksi niin kuiviin kuin kosteisiinkin tiloihin. Mikrosementin hinta on aina vähintään alle puolet täysremontista, joten kustannuksissa säästää huomattavasti, ajasta ja vaivasta puhumattakaan. Ilmaisella kartoituskäynnillä pystymme selvittämään työmäärän ja teemme sen jälkeen tarjouksen sähköpostiin.

Mikrosmentti -pinnoite voidaan tehdä laatoituksien päälle ilman purkutöitä.
Valmis mikrosementtipinta on saumaton, helppohoitoinen ja kestävä.

KUTSU MEIDÄT ILMAISELLE KARTOITUSKÄYNNILLE!

Ilmaisella kartoituskäynnillä kerromme lisää mikrosementistä ja sen eri mahdollisuuksista. Käynnin aikana pystymme tarkkaan määrittämään kohteeseen vaadittavan työmäärän. Tarjous työstä lähetetään käynnin jälkeen sähköpostiin, jolloin asiakas pääsee rauhassa käymään tarjouksen läpi. Kartoituskäynti ei velvoita mihinkään ja on täysin maksuton.

Mikrosementistä tarkemmin

 

Mikrosementti -tekstistä löydät:

Yleisesti
Käyttökohteet

Materiaalina
Asennus
Työn kesto
Hinta

Mikrosementti yleisesti

Mikrosementti on akryylisementtipinnoite, jolla saadaan tehtyä elävän näköistä pintaa, joka kuitenkin on sileä ja tasainen. Elävyyden määrä voidaan vaihdella asiakkaan toiveiden mukaan, mutta aina mikrosementtipinta on elävä eikä yksivärinen. Pinta on saumaton, joten se on helppo pitää puhtaana ja kunnossa. Mikrosementti saadaan tarttumaan lähes kaikkiin pintoihin ja se kestää erinomaisesti kulutusta. Vaikka mikrosementin pinta näyttää kylmältä betonilta, on se jalan alla lämmin ja mukavan tuntuinen. Pinnoite sopii tarttuvuutensa puolesta moniin eri paikkoihin, mutta eniten sitä käytetään kylpyhuoneissa ja tehosteseinissä. Mikrosementin iso etu on se voidaan asentaa suoraan vanhan pinnan päälle, ilman suuria purkutöitä.

Mikrosementin käyttökohteet

Mikrosementtiä voidaan käyttää hyvin moneen kohteeseen sen erinomaisen tarttuvuuden puolesta. Mikrosementti sopii sekä kosteisiin, että kuiviin tiloihin ja sillä pystytään pinnoittamaan monia eri materiaaleja, kuten: betonia, puuta, lasia, kipsilevyä laattoja, tasoitteita yms. Tämän takia mikrosementin käyttöpaikat eivät rajoitu pelkästään seinä- ja lattiapintoihin, vaan sillä voidaan halutessa pinnoittaa esimerkiksi keittiön työtaso, portaat tai vaikka kylpyamme.

Yleisimpiin käyttökohteisiin kuuluvat kylpyhuoneen pinnat sekä yksittäiset tehosteseinät. Kylpyhuone usein pinnoitetaan kauttaaltaan, vaikka mikrosementöinti voidaan myös tehdä pelkälle lattialle tai seinille.
Mikrosementti tehosteseinänä toimii erityisen hyvin sen erilaisen pinnan ansiosta. Tehosteseinä voi olla esimerkiksi yksi olohuoneen seinistä tai portaikon päätyseinä. Myös koko portaat voidaan pinnoittaa mikrosementillä.

Mikrosementti materiaalina

Pinnoitteena mikrosementti on hyvin moneen taipuva. Pinnasta saadaan tehtyä kestävä, elävän ja moniulotteisen näköinen ja se on kuitenkin helppo pitää puhtaana. Betoniin verrattaessa, mikrosementistä on saatu poistettua betonin huonot ominaisuudet, vaikka esimerkiksi kovuudessa ei jouduta tinkimään yhtään. Mikrosementti ei pääse lohkeilemaan betonin tapaan sen ohuiden kerroksien ansiosta ja valmis pinta on lämmin ja miellyttävä jalan alla. Lohkeamien välttämiseksi tarvitaan laadukas mikrosementti ja ammattitaitoinen tekijä.

Yleisimmin mikrosementöintiin liittyvät ongelmat johtuvat huonosta tuotteesta ja/tai huonosta asennuksesta. Mikrosementissä pinta on kivenkova, mutta materiaalina se on kuitenkin joustava. Tämä yhdistelmä tekee mikrosementistä erinomaisesti kulutusta kestävän. Valmiista pinnasta tulee täysin saumaton, jolloin kaakeleiden kanssa ongelmana oleva laattasaumojen puhdistus jää pois. Pinnasta tulee likaa hylkivä ja se on tällöin saumattomuuteen yhdistettynä erittäin helppohoitoinen. Mikrosementti antaa myös hyvin kitkaa pinnan ja jalan väliin, jolloin on turvallisempaa liikkua märässä kylpyhuoneessa.

Mikrosementin lopulliseen pintaan päästään vaikuttamaan hyvin yksilöllisesti. Lopulliseen tulokseen voidaan sekoittaa eri värejä, tehdä tasaista tai kirjavaa pintaa tai vaikka lisätä kimaltelevia hiukkasia. Jokaisessa mikrsosementtityössä näkyy jokaisen tekijän oma kädenjälki ja asiakkaan henkilökohtaiset toiveet. Näin jokaisesta kohteesta tulee täysin uniikki, jota ei varmasti tule naapurilla tai ystävillä vastaan. Asiakkaan toive halutusta lopputuloksesta käydään aina erikseen läpi ennen työn aloittamista, jotta päästään juuri siihen haluttuun lopputulokseen.

Mikrosementti värit

Mikrosementin värimaailma on todella laaja yleisestä tiedosta poiketen. Usein mikrosementin väreinä on nähty pelkkiä harmaan eri sävyjä, jolloin mikrosentistä saa helposti kylmän, betonimaisen olon. Mikrosementti on kuitenkin parhaimmillaan eri värien kanssa, jolloin yhdistettynä pinnan erilaisuuteen, saadaan hyvin näyttäviä pintoja ja tiloja. Suosituimmat värit Suomessa kuitenkin, mikrosementtiä materiaaliksi valitessa, ovat juurikin valkoiset ja harmaan sävyt.

Mikrosementin värit voivat olla myös hyvin uniikkeja niitä haluaville. Valmis värikartta on monella valmistajalla jo hyvin laaja, mutta täysin uniikki väri saadaan aikaan erikseen värit sekoittamalla. Tällöin väriksi voi valikoitua esimerkiksi oranssi, joka on alla esimerkkinä.

Mikrosementin Asennus

Mikrosementtityö aloitetaan kartoittamalla työstettävä pohja. Kun mikrosementti asennetaan vanhan laatan päälle, on tärkeää tarkistaa, että kaikki laatat ovat hyvin kiinni. Jos laatoituksen seassa on taustastaan irronneita kopolaattoja, tulee ne kiinnittää ennen mikrosementin asennusta. Näin varmistetaan pohjan liikkumattomuus ja vältetään liikkumisesta mahdollisesti aiheutuvat murtumat.

Työstettävän pohjan tulisi olla puhdas ennen tasoitetöiden aloittamista ja lisäksi mahdolliset silikonisaumat tulee poistaa. Teemme jokaiseen kohteeseen monivaihdepuhdistuksen, jotta pinnasta saadaan varmasti pois kaikki lika ja rasvat. Likaisen pinnan päälle tehdessä, ongelmaksi voi tulla tuotteen huono tarttuvuus pohjaan, jolloin riski pinnan halkeamiin kasvaa.

Jos kylpyhuoneessa on kohokuvioita tai koholla olevia boordeja, voidaan nämä poistaa ennen tasoitusvaihetta, jotta lopputulos on tasaisen sileä. Ennen tasoitetöiden aloittamista laattasaumaukset pohjustetaan kiinniteaineella eli primerilla.

Huolellisesti tehtyjen pohjatöiden jälkeen pinnat tasoitetaan kahteen tai kolmeen kertaan, kohteesta riippuen. Tasoitteen annetaan kuivua jokaisen kerroksen jälkeen. Tasoitekerrosten välissä tehdään mahdolliset hionnat ennen seuraavaa kerrosta. Tasoituksilla varmistetaan, että vanha laattakuvio ei näy päälle asennettavan mikrosementin alta. Mikäli asiakas niin toivoo, on vanhan laattakuvion säilyttäminen myös mahdollista.

Valmiin tasoitetun pinnan päälle asennetaan mikrosementti. Mikrosementtikerroksia tulee yleisimmin neljästä viiteen, jotta lopputulos on siisti ja kestävä. Mikrosementtiä levitetään hyvin ohuina kerroksina. Ohuet kerrokset vaikuttavat suuresti mikrosementin lopulliseen kestävyyteen. Viimeisen mikrosementtikerroksen asennuksen jälkeen vuorossa ovat vielä viimeistelyt, suojien poistot, hionta ja lakkaus. Lakan kuivuttua asennetaan vielä mahdolliset kaulusteet paikoilleen.

Mikrosementtitöiden kesto

Normaalikokoisen kylpyhuoneen, vessan tai vaikka kodinhoitohuoneen mikrosementöinti kestää alusta loppuun noin 2 viikkoa. Aika sisältää monet tasoituskerrat ja niihin jokaiseen kuuluva 24h kuivuminen. Huolellinen kuivuminen jokaisen vaiheen välissä on välttämätöntä mikrosementin kestävyyden varmistamisessa.

Mikrosementti hinta

Alta löydät lyhyen kuvauksen mikrosementin hinnasta. Tarkempaa tietoa hinnasta löydät täältä, jossa on avattu enemmän mikrosementin hintaan vaikuttavia tekijöitä.

Mikrosementöintihinnat liikkuvat normaalikokoisissa kylpyhuoneissa noin 5 000 – 7 000 € välillä. Isommissa kylpyhuoneissa mikrosementti voi nousta yli 10 000 €, jos pinnoitettavaa pinta-alaa on paljon. Mikrosementöinti on kuitenkin aina puolet halvempi vaihtoehto, kuin täysremontti kylpyhuoneeseen.

Mikrosementin hinta riippuu monista eri tekijöistä. Näitä ovat:

– Tehdäänkö kokonainen huone, kuten kylpyhuone vai ollaanko tekemässä tehosteseinää olohuoneeseen
– Onko pinnoitettava alusta kuiva- vai märkätilassa
– Vaadittavien pohjatöiden määrä
– Kuinka monta tilaa ollaan tekemässä (kylpyhuone, erillinen wc, kodinhoitohuone jne.)
– Onko pinnoitettava tila yksinkertaisen muotoinen, kuten suorakulmio, vai onko siinä paljon lisäkulmia
– Kulkevatko vesiputket seinän takana vai pinnassa ja jos pinnassa, niin kuinka pitkältä matkalta

Monista vaihtuvista tekijöistä johtuen mikrosementille ei pysty antamaan kiinteää neliöhintaa. Yleisimmin neliöhinnat vaihtelevat kylpyhuoneissa seuraavasti:

Alle 20 m2 työstettävää pintaa:n. 300 €:sta eteenpäin per neliö.
20 – 50 m2 työstettävää pintaa: n. 150 – 300 €/m2 välillä.
Yli 50 m2 työstettävää pintaa: n. 150 €:sta alaspäin per neliö.

Kuivan tilan lattia- ja seinäpinnoissa, joissa ei tarvita välttämättä niin montaa kerrosta, voidaan päästä näiden alapuolellekin.

Edellä mainitut mikrosementin hinnat neliölle ovat kuitenkin vain suuntaa antavia, koska jokainen kohde on erilainen.

Muuttuvista tekijöistä johtuen teemme kohteisiin aina ilmaisen kartoituskäynnin. Näin pystymme antamaan asiakkaalle kiinteän tarjouksen hinnasta, johon ei ole tarvinnut lisätä näkemättä jättämisestä syntyviä riskitekijöitä ja kokonaisuus on varmasti molemmille osapuolille selkeä.

Mikrosementti on erinomainen vaihtoehto kylpyhuoneen ilmeen muuttamiseksi. Koko kylpyhuoneeseen saadaan uudet pinnat, jotka ovat todella kestävät, tyylikkäät ja helppohoitoiset.

MIKROSEMENTTI -PALVELUN KANSSA ENITEN KATSOTUIN PALVELU