Laattojen kiinnitys injektoimalla

Lue alta palvelun esittely.

Palvelu lyhyesti

Uudelleenkiinnitämme laatan injektoimalla. Kartoitamme taustastaan irti olevat laatat ja merkkaamme ne työvaihetta varten. Irtonaisten laattojen ympärillä oleviin saumoihin porataan 3-4 mm reikiä. Työvälineiden terissä on stopparit, jotka asetetaan työntömittaa apuna käyttäen laatan paksuuden mukaan. Painamme reikien kautta laatan taakse laattojen kiinnittämiseen tarkoitettua epoksiliimaa.

Turvallinen vesieristeille ja lämmitysjärjestelmille.
Injektointi varmistaa laatan lujan, nopean ja siistin kiinnittymisen taustaan.

KUTSU MEIDÄT ILMAISELLE KARTOITUSKÄYNNILLE

Ilmaisella kartoituskäynnillä kerromme lisää injektoinnista ja sen eri mahdollisuuksista. Käynnin aikana pystymme tarkkaan määrittämään kohteeseen vaadittavan työmäärän. Tarjous työstä lähetetään käynnin jälkeen sähköpostiin, jolloin asiakas pääsee rauhassa käymään tarjouksen läpi. Kartoituskäynti ei velvoita mihinkään ja on täysin maksuton.

Injektointi tarkemmin

 

Injektointi on menetelmä, jolla saadaan kiinnitettyä pohjastaan irronneet laatat. Lähes aina kopolaattojen, joiksi taustastaan irronneita laattoja myös kutsutaan, aiheuttaja on muu kuin kosteusvaurio. Näin ollen vesivahingosta ei tarvitse automaattisesti huolestua, mikäli kopolaattoja ilmenee. Laattojen kiinnittäminen injektoinnin avulla pidentää laatoituksen käyttöikää ja tulee varmasti halvemmaksi kuin laatoituksen täysi uusiminen.

 

Laattojen irtoamisen yleisimmät syyt

Laattojen irtoamiseen on useita syitä. Yleisin syy on jokin virhe tekovaiheessa. Joskus laatoitus on tehty märän pohjan päälle, jolloin pohjamateriaali ei ole vielä saavuttanut lopullista muotoaan. Kun pohjamateriaali hakee viimeisen muotonsa, ja samalla mahdollisesti liikkuu hieman, voivat laatat irrota pohjistaan.

Toinen yleinen syy on laastin nahkoutuminen. Jos tekovaiheessa laastin levittämisen ja laattojen laatoituksen välissä menee liian pitkä aika, ei laatta tartu laastiin enää kunnolla. Tällöin laatta voi irrota taustastaan tilanteissa, joissa se ei muuten välttämättä olisi irronnut.

Yleisin käyttäjien aiheuttama syy laattojen irtoamiseen on lattialämmityksen lämpötilan äkkinäinen nosto. Mikäli lattialämmityksen korottaa kesän jäljiltä suoraan täysille, voi tästä syntyvä nopea lämpötilanvaihto, yhdessä heikon kiinnityksen kanssa, irrottaa laattoja. Lattialämmitys tulisi nostaa asteittain haluttuun lämpötilaan. Suosittelemme jakamaan lämpötilan noston viidelle eri päivälle, jolloin kiinnityslaasti ehtii mukautumaan lämpötilan muutoksiin.

Toinen yleinen syy kopolaattoihin, jonka vaikutukseen käyttäjät itse pystyvät vaikuttamaan, on silikonisaumojen kunto. Huonossa kunnossa olevat, ja mahdollisesti jo laatoista irronneet, silikonisaumat päästävät vettä normaalia enemmän laatoituksen ja vesieristyksen väliin. Mitä enemmän laattojen taakse pääsee vettä, sitä enemmän se pääsee kuluttamaan laattojen kiinnityslaastia. Ylimääräinen vesi aiheuttaa myös turhaa rasitusta vesieristykselle.

 

Kopolaattojen haitat

Seinällä olevat laatat, jotka ovat päässeet irtomaan taustoistaan, voivat tulla alas pidemmällä aikavälillä. Näissä tilanteissa suosittelemme aina laattojen kiinnitystä, varsinkin, jos kyseessä on lapsiperhe. Lattiassa olevat laatat taas halkeavat herkästi, kun ne ovat pohjastaan irti, eli altaan ontot. Märkätiloissa pohjasta irronnut laatta kerää laatan alle muodostuneeseen tyhjään tilaan normaalia enemmän vettä, joka edesauttaa myös muiden laattojen irtoamista. Lisäksi laatan alle kertynyt vesi rasittaa vesieristeitä normaalia enemmän.

 

Kopolaatojen injektoinnin hyödyt ja asennus

Irronneiden laattojen kiinnitys injektoinnilla on turvallisin tapa korjata ongelma. Mikäli laatat irrotettaisiin ja kiinnitettäisiin perinteisellä menetelmällä, on suurempi riski siihen, että vesieriste pääsee vaurioitumaan työn yhteydessä. Injektoimalla laattoja ei irroteta eikä lattiaa/seinää pureta ollenkaan.

Injektoinnissa laattasaumaan porataan reikä niin, ettei vesieriste eikä lämmitysjärjestelmät pääse vaurioitumaan. Reiän kautta laatan taakse saadaan painettua injektointiepoksia, joka pääsee levittäytymään irronneiden laattojen alle. Injektointiepoksi kiinnittää laatat uudelleen ja reikä paikataan saumauslaastilla niin, että se sopii muuhun saumaukseen. Injektoidut laatat ovat asennuksen jälkeen todella jämäkästi kiinni, joten samojen laattojen uudelleenirtoamista ei tarvitse normaaliolosuhteissa murehtia.

Kopolaattojen kiinnityksen tarve pystytään arvioimaan kartoituskäynnillä. Valitsemalla markkinoiden parhaat injektointiepoksit, pidämme huolen kiinnityksen laadusta. Käytämme useita eri injektointiepokseja, jolla varmistamme, että valitsemme jokaiseen tilanteeseen ja kohteeseen sopivimman tuotteen.