Injektointi

Kopolaattojen kiinnitys injektoimalla

Injektoinnilla pohjastaan irronnut kylpyhuoneen laatta eli kopolaatta voidaan kiinnittää tukevasti takaisin seinään tai lattiaan. Kopolaattojen injektointi tulee huomattavasti edullisemmaksi ja helpommaksi kuin koko laatoituksen uusiminen. Injektoinnin jälkeen laatat ovat todella hyvin kiinni, joten samojen laattojen irtoamista ei tarvitse normaaliolosuhteissa pelätä.

Injektoinnista lyhyesti

Injektointi uudelleenkiinnittää laatat takaisin taustoihinsa. Injektoinnissa laatan taakse laitetaan epoksiliimaa, joka varmistaa laatan lujan kiinnittymisen taustaansa. Injektoinnin jälkeen laatta on itse asiassa taustassaan paremmin kiinni, kuin se saumalaastilla on ollut. Injektointi on hyvä suorittaa, jotta vältytään suuremmilta vahingoilta. Seinässä oleva kopolaatta voi tippua paikaltaa yllättäen ja lattiassa oleva irronnut laatta taas halkeaa helposti. Molemmissa tapauksissa korjaustyö muuttuu työläämmäksi ja kalliimmaksi.

Turvallinen vesieristeille ja lämmitysjärjestelmille. Injektointi varmistaa laatan lujan, nopean ja siistin kiinnittymisen taustaan.

T

Injektointi – Referenssikuvia

Näet kuvat suurempina klikkaamalla niitä.

Asiakkaiden kokemuksia

Trustmary Reviews

Lisää arvosteluita löydät kokemuksia-sivultamme.

 

KUTSU MEIDÄT ILMAISELLE KARTOITUSKÄYNNILLE

Ilmaisella kartoituskäynnillä kerromme lisää injektoinnista ja sen eri mahdollisuuksista. Käynnin aikana pystymme tarkkaan määrittämään kohteeseen vaadittavan työmäärän. Tarjous työstä lähetetään käynnin jälkeen sähköpostiin, jolloin asiakas pääsee rauhassa käymään tarjouksen läpi. Kartoituskäynti ei velvoita mihinkään ja on täysin maksuton.

  Injektointi tarkemmin

   

  Injektointi on menetelmä, jolla saadaan kiinnitettyä pohjastaan irronneet laatat takaisin taustoihinsa. Lähes aina kopolaattojen, joiksi taustastaan irronneita laattoja myös kutsutaan, aiheuttaja on muu kuin kosteusvaurio. Näin ollen vesivahingosta ei tarvitse automaattisesti huolestua, mikäli kopolaattoja ilmenee. Laattojen kiinnittäminen injektoinnin avulla pidentää laatoituksen käyttöikää ja tulee varmasti halvemmaksi kuin laatoituksen täysi uusiminen. Injektointi tulee suorittaa aina, kun tilassa on irronneita laattoja ja päälle ollaan asentamassa esimerkiksi mikrosementti -pintaa.

   

  Laattojen irtoamisen yleisimmät syyt

  Laattojen irtoamiseen on useita syitä. Yleisin syy on jokin virhe tekovaiheessa. Joskus laatoitus on tehty märän pohjan päälle, jolloin pohjamateriaali ei ole vielä saavuttanut lopullista muotoaan. Kun pohjamateriaali hakee viimeisen muotonsa, ja samalla mahdollisesti liikkuu hieman, voivat laatat irrota pohjistaan.

  Toinen yleinen syy on laastin nahkoittuminen. Jos tekovaiheessa laastin levittämisen ja laattojen laatoituksen välissä menee liian pitkä aika, ei laatta tartu laastiin enää kunnolla. Tällöin laatta voi irrota taustastaan tilanteissa, joissa se ei muuten välttämättä olisi irronnut.

  Yleisin käyttäjien aiheuttama syy laattojen irtoamiseen on lattialämmityksen lämpötilan äkkinäinen nosto. Mikäli lattialämmityksen korottaa kesän jäljiltä suoraan täysille, voi tästä syntyvä nopea lämpötilanvaihto, yhdessä heikon kiinnityksen kanssa, irrottaa laattoja. Lattialämmitys tulisi nostaa asteittain haluttuun lämpötilaan. Suosittelemme jakamaan lämpötilan noston viidelle eri päivälle, jolloin kiinnityslaasti ehtii mukautumaan lämpötilan muutoksiin.

  Toinen yleinen syy kopolaattoihin, jonka vaikutukseen käyttäjät itse pystyvät vaikuttamaan, on silikonisaumojen kunto. Huonossa kunnossa olevat ja mahdollisesti jo laatoista irronneet silikonisaumat päästävät vettä normaalia enemmän laatoituksen ja vesieristyksen väliin. Mitä enemmän laattojen taakse pääsee vettä, sitä enemmän se pääsee kuluttamaan laattojen kiinnityslaastia. Ylimääräinen vesi aiheuttaa myös turhaa rasitusta vesieristykselle.

   

  Kopolaattojen haitat

  Seinällä olevat laatat, jotka ovat päässeet irtoamaan taustoistaan, voivat tulla alas pidemmällä aikavälillä. Näissä tilanteissa suosittelemme aina laattojen kiinnitystä injektoinnilla, varsinkin, jos kyseessä on lapsiperhe. Lattiassa olevat laatat taas halkeavat herkästi, kun ne ovat pohjastaan irti, eli altaan ontot. Märkätiloissa pohjasta irronnut laatta kerää laatan alle muodostuneeseen tyhjään tilaan normaalia enemmän vettä, joka edesauttaa myös muiden laattojen irtoamista. Lisäksi laatan alle kertynyt vesi rasittaa vesieristeitä normaalia enemmän.

   

  Kopolaatojen injektoinnin hyödyt ja asennus

  Irronneiden laattojen kiinnitys injektoinnilla on turvallisin tapa korjata ongelma. Mikäli laatat irrotettaisiin ja kiinnitettäisiin perinteisellä menetelmällä, on suurempi riski siihen, että vesieriste pääsee vaurioitumaan työn yhteydessä. Injektoimalla laattoja ei irroteta eikä lattiaa/seinää pureta ollenkaan.

  Injektoinnissa laattasaumaan porataan reikä niin, ettei vesieriste eikä lämmitysjärjestelmät pääse vaurioitumaan. Reiän kautta laatan taakse saadaan painettua injektointiepoksia, joka pääsee levittäytymään irronneiden laattojen alle. Injektointiepoksi kiinnittää laatat uudelleen ja reikä paikataan saumauslaastilla niin, että se sopii muuhun saumaukseen. Injektoidut laatat ovat asennuksen jälkeen todella jämäkästi kiinni, joten samojen laattojen uudelleenirtoamista ei tarvitse normaaliolosuhteissa murehtia.

  Kopolaattojen kiinnityksen tarve pystytään arvioimaan kartoituskäynnillä. Valitsemalla markkinoiden parhaat injektointiepoksit, pidämme huolen kiinnityksen laadusta. Käytämme useita eri injektointiepokseja, jolla varmistamme, että valitsemme jokaiseen tilanteeseen ja kohteeseen sopivimman tuotteen.